Implant Dentar Cluj

Ce reprezinta implantologia?

Implantologia este o specialitate stomatologică care are rolul de a înlocui dinții lipsă în conditii de siguranta. Multe persoane își pierd unul sau mai mulți dinți din cauza accidentelor, cariilor,  sau bolii parodontale. Lipsa dinților afectează vorbirea, estetica facială și capacitatea unei persoane de a mânca. Implanturile dentare, sunt o optiune eficientă pentru înlocuirea dinților putând obține restaurări funcționale, estetice și de lungă durată ale dinților.

Edentația poate compromite sănătatea generală a cavitații bucale a unei persoane, determinând o suprasolicitare crescută a dinților vecini și precum și o deteriorare a structurii osoase de susținere.

Un implant dentar are aceeași funcție ca rădăcina unui dinte natural, oferind sprijin solid pentru un nou dinte. Primul pas in implantologie este inserarea implantului. Implanturile dentare sunt concepute pentru a mima structura rădăcinii dinților naturali. Acestea sunt în așa fel asezate, direct în maxilarul sau mandibula pacientului, încat oferă un suport stabil și sigur pentru restaurarea protetică ulterioară.

În clinica noastră toate cazurile de implantologie sunt planificate digital folosind o soluție software specializată, în urma planificării se stabilește cu exactitate pozitia tridimensională a implantului în os dar se stabilește și restaurarea optimă protetică, ulterioară inserției implantului. Prin planificarea digitală se proiectează un ghid chirurgical customizat pentru fiecare caz, și care va asigura păstrarea cu foarte mare precizie a poziției implantului planificată digital.

Chirurgia orală și dento-alveolară  constituie ramura medicinii dentare care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul patologiei țesuturilor dure și moi ale cavitatii orale (gurii). Chirurgia dento-alveolara utilizează o serie de procedee care implică modificarea dentiției și a structurilor osoase adiacente. Include extracțiile dentare dificile, îndepărtarea dinâilor inclusi, grefarea osoasă, chirurgia preprotetică cu scopul optimizarii anatomiei în vederea plasarii implantelor dentare, punților sau protezelor dentare și rezecția apicală. Chirurgia bolii parodontale este indicată în cazul în care țesuturile parodontale infectate nu pot fi accesibile și îndepartate prin mijloace conservatoare și are drept scop eliminarea depunerilor subgingivale de tartru și a țesutului moale alterat.

Extractia dintilor inclusi

Cum se insereaza un implant

Tratamentul bolilor parodontale

Extractia dintilor cu prezervarea alveolei dentare

×

Make an appointment and we’ll contact you.

CONSULTATIE GRATUITA!

Ne bucuram ca ti-ai facut curaj! Hai la o consultatie gratuita pentru a avea grija de dintii tai!

X
Consultatie Gratuita