Medic Ortodont Bun Cluj

Servicii Ortodontie in Cluj Napoca

Ce probleme se pot corecta cu ajutorul tratamentului ortodontic?

  • Ocluzia (muscătura) incorectă – indiferent dacă se confruntă cu o ocluzie adânca, ocluzie deschisă (dinții nu se ating), sau dinții nu par să se alinieze bine, echipa noastră vă poate ajuta. Va punem la dispozitie cele mai moderne tehnici de tratament care pot corecta aceste probleme.
  • Protruzia dentara – dinții arcadei superioare sunt prea înclinați în față.
  • Probleme de spatiu dentar – unii dinți sunt îngesuiți deoarece nu există spațiu suficient pentru toți dinții permanenți pentru a se alinia corect. În alte situatii distanța dintre dinți este prea mare și pune în evidență decalaje inestetice.
  • Asimetria – maxilarele nu sunt simetrice în raport cu linia mediana, acest lucru este un indicator al posibilelor tulburari de crestere la copii sau probleme la nivelul articulației temporo-mandibulare la adulți.

Tratament ortodontic în copilărie este ideal pentru că putem profita de procesele de creștere naturală a copilului. La fel ca și restul corpului, dinții și maxilarele se modifică rapid în această perioadă. Așa că, în acest moment este posibil (de exemplu) sa mărim dimensiunea maxilarelor, să aliniem dinții corect și să creem condiții favorabile unei creșteri sănătoase.

Dar trebuie să știți că dinții poate fi mutați la orice vârstă! De fapt, aproximativ doi din cinci pacienți tratați ortodontic în clinica noastră sunt adulți! Înainte de tratament, adulții sunt examinați cu atenție pentru a observa semne ale bolii parodontale, care se vor trata înainte de începerea tratamentului ortodontic.

La Centrul Stomatologic Aesthetica dorim să oferim siguranță și comfort pentru toți pacienții noștri! Urgențele ortodontice sunt rare, dar suntem la dispoziția dumneavoastră pentru ajutor, contactați-ne cât mai curând posibil în cazul in care s-a dezlipit un bracket , s-a rupt un arc, s-a rupt gutiera sau contentia nu se mai potriveste.

Mai jos sunt câteva probleme comune care se pot întâlni, și ce puteți face pentru a le remedia:

  • Durerea – După ce s-a aplicat aparatul dentar, s-ar putea să simțiți unele dureri generale în special când se ating dintii, timp de trei până la cinci zile. Pentru calmarea durerii puteți să clatiti cu apă de gură sau apă sărată caldă sau să mestecați gumă. În cazul în care durerea  este severă, puteți lua paracetamol sau alte analgezice non-aspirină.
  • Iritația poate apărea, de asemenea, pe buze, limba și obraji timp de una până la două săptămâni, până când acestea se obișnuiesc cu suprafața bracketului. În aceste situații puteți să aplicați ceara primită de la noi pentru a diminua iritația și durerea.
  • Uneori, s-ar putea întimpla ca un arc sa fie mai lung. Dacă aveți un arc care înțeapă în buze sau obraz, utilizați o gumă de creion pentru a împinge la loc arcul, puteți plasa o cantitate mică de ceară sau o bucată mică de bumbac pe sârmă pentru a atenua discomfortul sau puteti sa veniti la cabinet să scurtăm arcul.
  • Dacă aveți un bracket dezlipit și care este încă atașat la arc, ar trebui să-l lăsați pe loc și sa puneti ceara pe el. Suna-ți la clinica noastră pentru programare, este necesara lipirea bracketului.
  • Separatoarele sunt utilizate în etapele de tratament precoce pentru a face loc pentru montarea inelelor în jurul molarilor. Aceste dispozitive mici din plastic se pot desprinde și cădea atunci cand spațiul devine mai mare între dinți. Este rar ca un separator va trebui să fie înlocuit, dar dacă pierde unul, sunați pentru o programare.

Orice informatie suplimentara o puteti obtine de la medicii nostrii, va rugam sa ne contactati!

Cum se pune aparatul ortodontic?

Disjunctie maxilara

Igiena dentara pentru pacientii cu ortodontie

×

Make an appointment and we’ll contact you.

CONSULTATIE GRATUITA!

Ne bucuram ca ti-ai facut curaj! Hai la o consultatie gratuita pentru a avea grija de dintii tai!

X
Consultatie Gratuita