Apneea obstructiva de somn - Centrul Stomatologic Aesthetica

Apneea obstructiva de somn

9 August 2017

Desigur ca stim cu totii cat de important este somnul pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor..de multe ori copiii nu dorm atit de bine pe cat s-ar parea datorita aparitiei apneei obstructive de somn iar aceasta poate influenta capacitatea de concentrare si invatare, cresterea si dezvoltarea, si chiar si dispozitia din timpul zileiÔÇŽ

Apneea de somn este o tulburare de respira╚Ťie  ╚Öi apare atunci c├ónd o persoan─â nu mai respir─â suficient ├«n timpul somnului. In timpul somnului la majoritatea oamenilor apar pauze de respiratie de durata scurta.Daca acestea sunt frecvente sau daca durata pauzei respiratorii creste pot parea o multime de probleme. Oxigenul inspirat nu este suficient fiind astfel create conditii pentru aparitia altor patologii:obezitate ,boli cardiovasculare. Apneea de somn apare datorita unei obstructii a cailor aeriene superioare de aceea se mai numeste apnee obstructiva.

Un pacient care sufera de apnee obstructiva de somn poate sa mai prezinte si alte disfunctii: retrognatie mandibulara, maxilar ingust, artrita articulatiei temporo-mandibulare.  Apneea de somn poate aparea atit la adulti cat si la copii iar de cele mai multe ori tratamentul implica o colaborare multidisciplinara intre medici specialisti: ortodont,ORL, Pneumolog. Daca copilul tau prezinta una din urmatoarele conditii: sforaie, scrisneste din dinti, respira pe gura, transpira mult noaptea, prezinta somnolenta in timpul zilei ar fi bine sa fie consultat de unul dintre specialistii clinicii noastre. Mai multe informatii despre apnee obstructiva puteti gasi aici.