Ortodontie Cluj ⓵ Clinica Aesthetica Cluj

Ortodontie Cluj

Ortodontie Clinica Stomatologica Cluj Napoca

Ortodontie Cluj

Tratamentele ortodontice în copilărie sunt ideale pentru că putem profita de procesele de creștere naturală a copilului. La fel ca și restul corpului, dinții și maxilarele se modifică rapid în această perioadă. Așa că, în acest moment este posibil sa mărim dimensiunea maxilarelor. Astfel putem să schimbam corect pozitia dinților și să creem condiții favorabile unei creșteri sănătoase. Trebuie însă să știți că dinții poate fi mutați la orice vârstă! De fapt, aproximativ doi din cinci pacienți tratați cu ajutorul serviciilor noastre de ortodontie cluj în clinica noastră sunt adulți! Înainte de tratament, adulții sunt examinați cu atenție pentru a observa semne ale bolii parodontale, care se vor trata înainte de începerea tratamentului ortodontic.

Pentru ce este necesar tratamentul ortodontic?

La Centrul Stomatologic Aesthetica dorim să oferim siguranță și confort pentru toți pacienții noștri! În general, sunt o serie de probleme care se pot rezolva în urma unui tratament ortodontic:

 • Ocluzia (muscătura) incorectă
 • Indiferent dacă se confruntă cu o ocluzie adânca, ocluzie deschisă (dinții nu se ating), sau dinții nu par să se pozitioneze bine, echipa noastră vă poate ajuta. Va punem la dispozitie cele mai moderne tehnici de tratament care pot corecta aceste probleme.
 • Protruzia dentara
 • Dinții arcadei superioare sunt prea înclinați în față.
 • Probleme de spatiu dentar
 • Unii dinți sunt înghesuiți deoarece nu există spațiu suficient pentru toți dinții permanenți pentru a se potrivi corect. În alte situatii distanța dintre dinți este prea mare și pune în evidență decalaje inestetice.
 • Asimetria
 • Maxilarele nu sunt simetrice în raport cu linia mediana, iar acest lucru este un indicator al posibilelor tulburari de crestere la copii sau probleme la nivelul articulației temporo-mandibulare la adulți.

La Clinica Aesthetica asigurăm tratamente de ortodontie in Cluj cu aparate dentare pentru copii și adulți, pentru orice tip de anomalie. Atunci când observați că poziția dinților nu este cea normală este necesar să vă adresați medicului ortodont. Poziția anormală a dinților nu este doar de multe ori inestetică ci are implicații majore în sănatatea orală. Ea afectează structura dinților si gingiilor dar si a articulației temporo-mandibulare.

La Clinica Aesthetica, medicul ordodont Adina Sîrbu va investiga complet problemele dumneavostră. Va analiza informația radiografică 2D și 3D (CBCT). Apoi va face un studiul estetic al feței și va evalua starea gingiilor și sănătatea dinților. Corectitudinea mușcăturii este de asemenea analizată percum și dinamica masticației.Toate ceste informații ajută la punerea unui diagnostic complet ți corect. În urma diagnosticului, medicul va elabora un plan de tratament ortodontic adecvat și individualizat diagnosticului.

O etapă importantă în planificarea tratamentului ortodontic este simularea 3D. Cu ajutorul unui software specializat se simulează pe modelele dentare scanate 3D rezultatul tratamentului (setup de tratament). Drept urmare medicul poate să identifice eventuale probleme care pot apărea pe parcursul tratamentului, și să le evite. Oricând pe durata tratamentului medicul poate să compare stadiul actual cu rezultatul planificat, putând astfel să ajusteze tratamentul pentru un rezultat ideal.

Un număr semnificativ dintre pacienți care au nevoie de tratamente ortodontice prezintă și probleme de instabilitate sau patologie a articulației temporo mandibulare (ATM). Aceste tulburări sunt de multe ori asociate mușcăturii incorecte. Din fericire, Dr. Adina Sîrbu are o experiență clinică bogată în acest domeniu. Ea este specializată la cursuri din străinatate speciale pentru abordarea patologiilor ATM. În consecință, în aceste situații este necesară o etapă inițială de tratament a patologiei articulare. În acest scop se folosesc gutiere de repoziționare mandibulară. Aceste aparate, au rolul de a relaxa musculatura cranio-facială și de a restabili funcționalitatea corectă a a articulației.

Tratamentul ortodontic cu aparate dentare are o durată medie de 24 de luni. Această perioadă este necesară pentru diverse proceduri care să asigure în final un zâmbet perfect și o muscătură corectă și echilibrată. Pe pasrcursul tratamentului ortodontic pot să apară anumite probleme, dar care se pot rezolva extrem de rapid și usor:

 • Durere
 • După ce s-a aplicat aparatul dentar, s-ar putea să simțiți unele dureri generale în special când se ating dintii, timp de trei până la cinci zile. Pentru calmarea durerii puteți să clatiti cu apă de gură sau apă sărată caldă sau să mestecați gumă. În cazul în care durerea este severă, puteți lua paracetamol sau alte analgezice non-aspirină.
 • Iritația
 • Poate apărea, de asemenea, pe buze, limba și obraji timp de una până la două săptămâni, până când acestea se obișnuiesc cu suprafața bracketului. În aceste situații puteți să aplicați ceara primită de la noi pentru a diminua iritația și durerea.
 • Uneori, s-ar putea întimpla ca un arc sa fie mai lung
 • Dacă aveți un arc care înțeapă în buze sau obraz, utilizați o gumă de creion pentru a împinge la loc arcul, puteți plasa o cantitate mică de ceară sau o bucată mică de bumbac pe sârmă pentru a atenua discomfortul sau puteti sa veniti la cabinet să scurtăm arcul.
 • Dacă aveți un bracket dezlipit
 • Este încă atașat la arc, ar trebui să-l lăsați pe loc și sa puneti ceara pe el. Suna-ți la clinica noastră pentru programare, este necesara lipirea bracketului.
 • Separatoarele
 • Utilizate în etapele de tratament precoce pentru a face loc pentru montarea inelelor în jurul molarilor. Aceste dispozitive mici din plastic se pot desprinde și cădea atunci cand spațiul devine mai mare între dinți. Este rar ca un separator va trebui să fie înlocuit, dar dacă pierde unul, sunați pentru o programare.

După finalizarea tratamentului ortodontic va exista o fază de retenție unde veți primi niste aparate mobilizabile numite contenții. Aceste contenții le veți purta doar noaptea pentru a evita revenirea dinților în poziția inițială. Acesta etapă durează în medie 10-15 luni.

Urgențele ortodontice sunt rare, dar suntem la dispoziția dumneavoastră pentru ajutor. Contactați-ne cât mai curând posibil în cazul in care s-a dezlipit un bracket , s-a rupt un arc, s-a rupt gutiera sau contentia nu se mai potriveste!