Implante și chirurgie orală

Ce este implantul dentar?

Implante Clinica Stomatologica Cluj Napoca

Implante și chirurgie orală

Implantul dentar înlocuiește rădăcina dinților lipsă și face ca refacerea zâmbetului natural să fie accesibile majorității pacienților. Prima impresie conteaza, iar un zîmbet frumos si sănătos este cartea de vizita a fiecăruia dintre noi.

Implant Dentar Cluj

Implantul dentar are rolul de a înlocui dinții lipsă în conditii de siguranta. Multe persoane își pierd unul sau mai mulți dinți din cauza accidentelor, cariilor, sau bolii parodontale. Lipsa dinților afectează vorbirea, estetica facială și capacitatea unei persoane de a mânca. Implanturile dentare, sunt o optiune eficientă pentru înlocuirea dinților putând obține restaurări funcționale, estetice și de lungă durată ale dinților. Edentația poate compromite sănătatea generală a cavitații bucale a unei persoane, determinând o suprasolicitare crescută a dinților vecini și precum și o deteriorare a structurii osoase de susținere. Un implant dentar are aceeași funcție ca rădăcina unui dinte natural, oferind sprijin solid pentru un nou dinte. Primul pas in implantologie este inserarea implantului. Implanturile dentare sunt concepute pentru a mima structura rădăcinii dinților naturali. Acestea sunt în așa fel asezate, direct în maxilarul sau mandibula pacientului, încat oferă un suport stabil și sigur pentru restaurarea protetică ulterioară.

Implantul dentar și chirurgia dento-alveolara

În clinica noastră avem specialiști chirurgi care se ocupă de implante si chirurgie orală. Cazurile de implantologie sunt planificate digital folosind o soluție software specializată. În urma planificării se stabilește cu exactitate pozitia tridimensională a implantului în os. De asemenea se stabilește și restaurarea protetică ideală, ulterioară inserției implantului. În urma planificarii digitale se proiectează un ghid chirurgical customizat pentru fiecare caz, și care va asigura păstrarea poziției implantului planificată digital. Astfel se evită orice risc de inserție neadecvată și care să pună probleme ulterioare serioase.

După inserția implantului, urmează o perioadă de integrare a implantului în os de 3-6 luni. Medicul specialist verifică gradul de integre al implantului și se trece apoi la etapa de protezare. Lucrarea protetică se atașează de implant cu o conexiune specială care permite și detașarea periodică pentru igienizare! De alfel, un factor foarte important în succesul și durata de viața a implantelor este igiena atît acasa dar mai ales vizitele periodice la clincă pentru igienizare profesională.

Chirurgia orală și dento-alveolară constituie ramura medicinii dentare care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul patologiei țesuturilor dure și moi ale cavitatii orale (gurii). Chirurgia dento-alveolara utilizează o serie de procedee care implică modificarea dentiției și a structurilor osoase adiacente. Include extracțiile dentare dificile, îndepărtarea dinților inclusi, grefarea osoasă, chirurgia preprotetică cu scopul optimizarii anatomiei în vederea plasarii implantelor dentare, punților sau protezelor dentare și rezecția apicală.

Chirurgia bolii parodontale este un caz particular, fiind indicată în cazul în care țesuturile parodontale infectate nu pot fi accesibile și îndepartate prin mijloace conservatoare și are drept scop eliminarea depunerilor subgingivale de tartru și a țesutului moale alterat. Boala parodontală este una extrem de periculoasă, netratată la timp duce la pierderea suportului osos al dinților și implicit la pierderea acestora. În cazul în care observați o inflamație la nivelul gingiilor trebuie neaparat să vă adresați medicului parodontolog pentru o evaluare completă.

Dacă aveți nevoie de implante si chirurgie orală, apelați la noi cu încredere!