Despre protetica dentara

Protetica și estetica dentară oferă beneficii atît sănătății orale a pacientului ca si a stimei de sine, studiile demonstrând că un zâmbet sănătos și perfect oferă un plus de încredere.  Noile tehnologii fac ca refacerea zâmbetului natural să fie accesibile majorității pacienților. Prima impresie conteaza, iar un zîmbet frumos si sănătos este cartea de vizita a fiecăruia dintre noi.

În zilele  noastre există variate metode de tratament în estetica dentară, care ajută pacienții sa iși rezolve aceste probleme de estetică facială. Una din acestea o reprezintă Fațetele dentare.  Acestea se confecţionează unicat, în forma, culoarea şi poziţia dorită şi corectează estetic dintele sau dinţii deterioraţi, fie că este vorba carii şi fracturi, de diastemă (strungăreaţă) sau ciobituri, deformări sau coloraţii persistente, dinţi înghesuiţi sau abrazaţi. Deoarece confecţionarea lor implică artă şi ştiinţă şi necesită experienţă îndelungată, respectiv tehnologie deosebită, tratamentul de faţetare este considerat “vârful de lance” în rândul procedurilor de cosmetică dentară.

Tratamentul cu fațete reprezintă tratamentul ideal în cazul dinţilor cu probleme (cariaţi, fisuraţi, ciobiţi, sparţi), pătaţi (pete generate de tratamente inadecvate cu tetraciclina sau fluor, coloraţii persistente de nicotină şi cafea) sau deformaţi (formă şi dimensiuni inadecvate, dinţi strâmbi sau rotaţi). Realizarea faţetelor dentare implică şlefuiri minore ale smalţului dinţilor, păstrând totodată dintele viu. Scopul final al faţetelor dentare este acela de a obţine restaurări perfect integrate fizionomic, în armonie cu faţa şi gingiile, păstrând totodată dinţii vitali.

O altă soluție de reabilitare estetică sunt Coroanele dentare  din Ceramica pe Zirconiu. Aceste tipuri de restaurări sunt indicate când avem un dinte devital (fără nerv), când există distrucție mare a dintelui (fațetele nefiind o soluție), la pacienții care prezintă bruxism sau diverse parafuncții (există riscul de dislocare a fațetelor). Se pot folosi atât la dinții frontali, pentru aspectul lor estetic, cât și la dinții laterali, datorită rezistenței  crescute la forțele mari din aceasta zonă. Oxidul de zirconiu înlocuiește clasicul metal și constituie suportul  peste care va veni dintele propriu-zis din ceramică.  Avantajul  lucrărilor dentare din ceramică pe zirconiu este pe de o parte biocompatibilitatea totală cu structurile dentare și țesuturile moi ale cavității orale, pe de altă parte , imită translucența naturală a dintelui, lasă lumina să pătrundă prin el si astfel  dintele restaurat pare foarte natural. Oxidul de zirconiu este foarte rezistent și nu se corodează în timp. De aceea, coroana pe suport de zirconiu se poate folosi cu succes și la persoanele  care sunt alergice la metal.

Orice informatie suplimentara o puteti obtine de la medicii nostrii, va rugam sa ne contactati!

Fatetele dentare

Restaurari in compozit

Inlays si onlays

×

Make an appointment and we’ll contact you.

CONSULTATIE GRATUITA!

Ne bucuram ca ti-ai facut curaj! Hai la o consultatie gratuita pentru a avea grija de dintii tai!

X
Consultatie Gratuita