Cand este necesara vizita la medicul ortodont - Ortodontie Cluj Aesthetica

Cand este necesara vizita la medicul ortodont

31 July 2018

Chiar daca poate nu toata lumea respecta regula de a merge de doua ori pe an la stomatolog, este totusi bine inradacinata ideea de a ne prezenta regulat la un control. Pe de alta parte, ar trebui sa luam in calcul si o vizita la medicul ortodont pentru a vedea daca este necesara interventia acestuia. Principiul este acelasi: cu cat diagnosticam mai repede, cu atat mai bine pentru eficienta si mai ales durata tratamentului.

Iata care sunt cele mai des intalnite situatii in care interventia unui ortodont este esentiala.

Malocluzia (cunoscuta drept muscatura rea) este una dintre cele mai des intalnite probleme ortodontice si este caracterizata prin faptul ca dintii si/sau oasele maxilare nu se potrivesc in mod corespunzator.

Printre efectele pe care le poate avea malocluzia se numara diferite tipuri de dificultati in vorbire/articularea unor sunete. De asemenea, uneori, din cauza acestei afectiuni, pacientul nu are acces in anumite zone ale gurii si nu poate realiza o igiena orala corespunzatoare. Aspectul estetic are si el de suferit.

Una dintre cele mai des intalnite probleme de natura ortodontica este atunci cand dintii din fata de sus sunt inclinati si iesiti spre afara. O alta situatie des intalnita este atunci cand unii dinti sunt ÔÇťinghesuitiÔÇŁ din cauza unei dezvoltari deficitare a maxilarului.

Alte situatii intalnite frecvent sunt cele in care dintii superiori calca in spatele celor de jos, numita si ocluzie inversa. O alta posibilitate este ocluzia deschisa, atunci cand dintii superiori si inferiori din fata raman la distanta cand cei din spate sunt deja in contact. Ocluzia adanca este o alta situatie intalnita cand gura este inchisa, iar dintii de sus ii acopera pe cei de jos pe/aproape pe toata lungimea lor.

Indiferent in care dintre situatiile de mai sus va regasiti, vizita la medicul specializat in Ortodontie in Cluj este esentiala, nu doar pentru a corecta un aspect inestetic, ci mai ales pentru a diminua alte efecte ale acestor afectiuni care isi pun amprenta asupra calitatii vietii de zi cu zi.

Te poti programa acum la medic in cadrul clinicii Aesthetica pentru o diagnosticare corecta si gasirea solutiei potrivite pentru tine cu ajutorul serviciilor de Ortodontie Cluj.