Ce trebuie sa stii despre albirea dentara?

October 02, 2017 - by admin - in Estetica dentara

No Comments

Cu totii ne dorim un zambet stralucitor de alb, insa procesul natural de imbatranire, fumatul, consumul de cafea, bauturi carbogazoase, ceai sau vin rosu duc la ingalbenirea dintilor. Albirea dentara este cel mai frecvent tratament cosmetic dentar realizat de medicul stomatolog.

Aproape oricine isi poate albii dintii. Inainte de albire insa, se impune o sedinta de igienizare dentara (detartraj, periaj professional, air flow), tratamentul afectiunilor parodontale, tratamentul cariilor dentare etc.

Exista doua procedee de albire dentara profesionala: in cabinet (in office, chairside) sau acasa (home bleaching). Albirea dentara in cabinet se realizeaza intr-o singura sedinta, si consta in aplicarea pe dinti a unui gel cu peroxid, al carui efect poate fi potentat sau nu de o lampa speciala de albire. Albirea acasa se realizeaza prin purtarea pentru cateva nopti a unor gutiere de albire, realizate dupa gura dvs, in care se introduce gelul de albire. În ambele metode de albire, elementul activ este peroxidul de carbamida. In contact cu apa, se elibereaza peroxidul de hidrogen, care albeste dintii.

Sistemul ZOOM! Advance creat de Philips este numarul 1 pe piata sistemelor de albire profesionala din USA, conform ADA (American Dental Association).

Acceleratorul cu LED este o lampă profesională de albire concepută pentru a fi folosită de către dentiști la albirea dinților decolorați. Sursa de lumină a Acceleratorului cu LED a fost concepută astfel încât să emită spectrul optim de energie luminoasă pentru a activa Gelul de albire Zoom activat de lumină, care poate oferi dinți mai albi cu până la 6 -8 nuanțe*. Se emit unde cu lungimea între 400 și 505 nanometri (nm), iar intensitatea energiei emise către dinți poate fi setată pe trei niveluri, în funcție de pacient și de tipul de caz. Sursa de lumina cu LED a Acceleratorului a fost elaborată pentru a emite lumina la un spectru optim pentru activarea gelului de albire Philips Zoom! Chairside Light-Activated Whitening Gel cu scopul albirii dintilor.

Fiecare procedură de albire Zoom! activată de lumină constă din trei sesiuni de câte 15 minute, cu o pauza între fiecare sesiune pentru a îi permite operatorului să șteargă și înlocuiască gelul de albire. Fiecare ghid de lumină include o a patra sesiune pentru pacienții cu nuanța A3 sau mai închisă.

Avantajele albirii cu lampa ZOOM:

–  Albirea se face rapid în maxim o oră

–  Pacientul este sub supravegherea medicului dentist care poate reduce riscul supraexpunerii crescând beneficiile albirii

– Îndepărtarea rapidă a colorațiilor provocate de vârstă, a pigmentațiilor alimentare și a celor nicotinice

Contraindicațiile albirii cu lampa ZOOM:

–  Persoanele cu vârsta mai mică de 18 ani

–  Femeile însărcinate sau care alăptează

–  Sensibilitate dentară

–  Persoanele fotosensibile

Zâmbetul este important, fiind unul dintre primele aspecte pe care le observăm  atunci când întâlnim pe cineva. Zâmbetul dezvăluie dantura iar aceasta pune în valoare omul.Un zâmbet alb, strălucitor te face să te simți confortabil și încrezător în propria persoană.

Share this article

admin

Leave a Reply

×

Make an appointment and we’ll contact you.

CONSULTATIE GRATUITA!

Ne bucuram ca ti-ai facut curaj! Hai la o consultatie gratuita pentru a avea grija de dintii tai!

X
Consultatie Gratuita