Ce trebuie sa stii despre albirea dentara? - Clinica Aesthetica CLuj

Ce trebuie sa stii despre albirea dentara?

2 October 2017

Cu totii ne dorim un zambet stralucitor de alb, insa procesul natural de imbatranire, fumatul, consumul de cafea, bauturi carbogazoase, ceai sau vin rosu duc la ingalbenirea dintilor. Albirea dentara este cel mai frecvent tratament cosmetic dentar realizat de medicul stomatolog.

Aproape oricine isi poate albii dintii. Inainte de albire insa, se impune o sedinta de igienizare dentara (detartraj, periaj professional, air flow), tratamentul afectiunilor parodontale, tratamentul cariilor dentare etc. Te poti programa la Clinica Stomatologica Cluj Aesthetica pentru a rezolva aceste probleme.

Exista doua procedee de albire dentara profesionala: in cabinet (in office, chairside) sau acasa (home bleaching). Albirea dentara in cabinet se realizeaza intr-o singura sedinta, si consta in aplicarea pe dinti a unui gel cu peroxid, al carui efect poate fi potentat sau nu de o lampa speciala de albire. Albirea acasa se realizeaza prin purtarea pentru cateva nopti a unor gutiere de albire, realizate dupa gura dvs, in care se introduce gelul de albire. În ambele metode de albire, elementul activ este peroxidul de carbamida. In contact cu apa, se elibereaza peroxidul de hidrogen, care albeste dintii.

Sistemul ZOOM! Advance creat de Philips este numarul 1 pe piata sistemelor de albire profesionala din USA, conform ADA (American Dental Association).

Acceleratorul cu LED este o lamp─â profesional─â de albire conceput─â pentru a fi folosit─â de c─âtre denti╚Öti la albirea din╚Ťilor decolora╚Ťi. Sursa de lumin─â a Acceleratorului cu LED a fost conceput─â astfel ├«nc├ót s─â emit─â spectrul optim de energie luminoas─â pentru a activa Gelul de albire Zoom activat de lumin─â, care poate oferi din╚Ťi mai albi cu p├ón─â la 6 -8 nuan╚Ťe*. Se emit unde cu lungimea ├«ntre 400 ╚Öi 505 nanometri (nm), iar intensitatea energiei emise c─âtre din╚Ťi poate fi setat─â pe trei niveluri, ├«n func╚Ťie de pacient ╚Öi de tipul de caz. Sursa de lumina cu LED a Acceleratorului a fost elaborat─â pentru a emite lumina la un spectru optim pentru activarea gelului de albire Philips Zoom! Chairside Light-Activated Whitening Gel cu scopul albirii dintilor.

Fiecare procedur─â de albire Zoom! activat─â de lumin─â const─â din trei sesiuni de c├óte 15 minute, cu o pauza ├«ntre fiecare sesiune pentru a ├«i permite operatorului s─â ╚Ötearg─â ╚Öi ├«nlocuiasc─â gelul de albire. Fiecare ghid de lumin─â include o a patra sesiune pentru pacien╚Ťii cu nuan╚Ťa A3 sau mai ├«nchis─â.

Avantajele albirii cu lampa ZOOM:

–┬á┬áAlbirea se face rapid ├«n maxim o or─â

–┬á Pacientul este sub supravegherea medicului dentist care poate reduce riscul supraexpunerii cresc├ónd beneficiile albirii

– ├Ändep─ârtarea rapid─â a colora╚Ťiilor provocate de v├órst─â, a pigmenta╚Ťiilor alimentare ╚Öi a celor nicotinice

Contraindica╚Ťiile albirii cu lampa ZOOM:

–┬á Persoanele cu v├órsta mai mic─â de 18 ani

–┬á Femeile ├«ns─ârcinate sau care al─âpteaz─â

–┬á Sensibilitate dentar─â

– ┬áPersoanele fotosensibile

Z├ómbetul este important, fiind unul dintre primele aspecte pe care le observ─âm ┬áatunci c├ónd ├«nt├ólnim pe cineva. Z├ómbetul dezv─âluie dantura iar aceasta pune ├«n valoare omul.Un z├ómbet alb, str─âlucitor te face s─â te sim╚Ťi confortabil ╚Öi ├«ncrez─âtor ├«n propria persoan─â. Vino la Clinica Stomatologica Cluj Aesthetica si alege sa iti recapeti zambetul perfect!