Ce trebuie sa stii despre Implantele dentare - Implantologie Cluj Aesthetica

Ce trebuie sa stim despre implantele dentare

24 August 2017

Astazi vorbim despre implantele dentare: de ce sunt folosite, ce fel de implante folosim noi si de ce am ales aceste implante. In zilele noastre inlocuirea dintilor lipsa este mai usoara datorita implanturilor dentare. Pentru multi, implanturile sunt o alternativa care fac protezele si puntile dentare un lucru din trecut. Serviciile de implantologie Cluj sunt adesea cea mai buna optiune si se adreseaza persoanelor de orice varsta.

Noi am ales sa folosim in clinica noastra implantele AVINENT. De ce implantele Avinent? Avinent a creat unul dintre cele mai bune implante de pe piata care au capacitatea de osteointegrare mai rapida. Avinent a dezvoltat tratamentul de suprafata Biomimetic, bogata in ioni de calciu si fosfor  care ajuta extrem mult procesul de osteointegrare, scurtand aceasta perioada si asigurand stabilitatea in timp a implantului si implicit restaurarii protetice. Datorita cercetarii amanuntite, Avinent a creat unul din cele mai prestigioase implante din lume. Pe langa acest lucru, Avinent este una dintre companiile cele mai avansate in tehnologie digitala, atat in ceea ce inseamna etapa chirurgicala cat si cea de restaurare protetica. Noi folosim foarte frecvent chirurgia ghidata in cadrul clinicii noastre, adica inserarea implantelor se face in urma planificarii digitale 3D a pozitiei lor in os, am vorbit pe larg despre acest concept in alt post al blogului nostru.

    

Implantul dentar Avinent este o piesa din titan care inlocuieste radacina naturala a dintelui. Tesutul osos se ataseaza de implantul din titan(osteointegrare), fixandu-l in os si permitandu-i sa sprijine noul dinte. In contrast cu puntea conventionala, in cele mai multe cazuri nu este nevoie sa se slefuiasca  sau sa se compromita dintii adiacenti. O punte pe implante evita folosirea unei proteze mobilizabile care poate incuraja formarea placii si cresterea riscului aparitiei cariilor si a bolilor parodontale a celorlalti dinti sanatosi. In cazurile cu edentatie totala o proteza total este fixata peste un numar de implante si asigura pacientului confort si siguranta pentru a manca, a vorbi si a zambi.

          implantologie-cluj-aesthetica

Cum sunt inserate implanturile?
Este foarte usor si rapid si se efectueaza de obicei sub anestezie locala. Dupa o perioada relativ scurta(intre 8-24 saptamani, variind de la pacient la pacient)  urmeaza a doua faza chirurgicala mai simpla pentru expune implantul pentru a permite incarcarea coroanei/protezei peste implant.

Poate coroana fi restaurata imediat?
Dentistul este cel care poate decide daca coroana poate fi incarcata imediat sau dupa a  doua faza chirurgicala(8-24 saptamani). Depinde de pacient, tipul osului, procedura chirurgicala,
obiceiuri, etc..

Cum ma voi simti pe perioada vindecarii?
In mod normal perioada de vindecare este imediata sau pentru o perioada foarte scurta de timp. Majoritatea pacientilor pot sa-si reia rutina zilnica dupa o perioada foarte scurta de timp(1-2 zile) In general ei vor simti un mic disconfort in zona chirurgicala.

Cum trebuie sa ingrijesc implantul nou inserat?
O igiena orala buna este esentiala impreuna cu vizitele periodice la dentist.

Este posibil ca implantul sa fie respins de organismul meu?
Este foarte putin probabil ca implantul sa fie respins. Implantele dentare sunt  fabricate din titan de grad medical, care este un material biocompatibil, inert, si stabil. Mii de implante Avinent sunt inserate anual si rezultatele sunt excelente, cu o rata de succes aproape  100%.

Serviciile de Implantologie Cluj cu Avinent sunt cea mai buna solutie:

  • Sunt o investitie foarte buna datorita durabilitatii, intretinerii scazute si in mod normal a rezultatelor excelente.
  • Ele imbunatatesc calitatea vietii dumneavoastra.
  • Sunt o solutie functionala si estetica care o sa va dea incredere si satisfactie.
  • Cu stabilitatea vine si confortul.¬†Implantarea este un proces simplu. Va puteti intoarce acasa in aceeasi zi cu interventia si sa va reluati
    rutina zilnica in urmatoarele zile. Odata ce procesul este incheiat, este ca si cum ati avea un dinte natural.

Pentru mai multe detalii legate de serviciile de Implantologie Cluj, nu ezitati sa ne contactati sau sa ne vizitati la Clinica Aesthetica!