Cele mai comune afectiuni stomatologice din timpul sarcinii - Clinica Stomatologica Cluj Aesthetica

Cele mai comune afectiuni stomatologice din timpul sarcinii

16 July 2018

In timpul sarcinii, atentia trebuie sa fie concentrata nu doar pe sanatatea fatului, ci si pe cea a mamei, deoarece, in aceasta perioada, aceasta poate fi predispusa la anumite afectiuni stomatologice.

Prin cele mai des intalnite probleme dentare in aceasta perioada se numara:

  • Gingivita poate fi o consecinta a hipervasculatiei, iar sangerarea poate aparea la cel mai mic contact, apare mai frecvent in lunile a II-a si a III-a si pot atinge maximum de intensitate in luna a V-a si a VII-a. Afectiunea dispare, in mod normal, dupa nastereÔÇŁ;
  • Cariile dentare pot aparea cu o frecventa mai crescuta cu o cincime si pot aparea in prima parte a sarcinii;
  • Parodontoza in timpul sarcinii poate duce chiar la mobilitatea dentara medie;
  • Sensibilitate dentara, dureri intense activate de alimentele prea calde, reci etc.

Daca apar aceste afectiuni, este indicat sa va prezentati la o Clinica Stomatologica pentru un control. Specialistii va pot sfatui ce fel de tratament puteti urma. Ca regula generala, cea mai indicata perioada pentru interventiile stomatologice in sarcina este cel de-al doilea trimestru.

In primul trimestru de sarcina o atentie sporita trebuie acordata atat medicamentelor care sunt administrate, in timp ce radiografiile sau anesteziile ar trebui evitate.Tot in aceasta perioada ar trebui evitate extractiile dentare, cea mai indicata perioada pentru acestea, daca sunt necesare, este cea cuprinsa intre luna a IV-a si a VII-a.  In timp ce, situatiile stresante ar trebui sa fie evitate de catre femeia insarcinata in cel de-al treilea trimestru.

Pentru orice alte intrebari, puteti oricand sa va faceti o programare la Clinica Stomatologica Cluj Aesthetica, iar specialistii nostri va vor oferi informatiile necesare si vor gasi cea mai buna solutie pentru situatia in care va aflati.