Cum se fixeaza implanturile dentare? - Centrul Stomatologic Aesthetica

Cum se fixeaza implanturile dentare?

10 September 2017

Implantul dentar este cea mai moderna si mai eficienta solutie pentru inlocuirea unui dinte lipsa. Acesta este realizat dintr-un material foarte rezistent ( de regula titan sau zirconiu) si datorita numeroaselor tehnologii moderne, poate sa aiba proprietati asemanatoare cu radacina dintelui natural.

Toti pacientii care doresc un implant dentar sau care au deja unul, stiu ca acesta este compus din implantul propriu-zis, care inlocuieste radacina, bontul protetic si coroana dentara, care este partea vizibila si functionala a dintelui.

Inserarea implantului dentar se face intraosos, in locul radacinii dintelui lipsa se insurubeaza un implant din titan sau din zirconiu, in asa fel incat sa se creeze o legatura puternica cu osul si sa se asigure stabilitatea. Singura cerinta pentru un implant intraosos corect este ca pacientul sa aiba o structura osoasa corecta. In caz contrar, poate apela la procedura e aditie osoasa.

La marcile de implante de top, intre care si Avinent solutia de implante folosita in clinica noastra, suprafata implantului este tratata special mecanic si bio-chimic pentru accelerarea procesului de osteo-sinteza a implantului, adica a intgrarea acestuia in os.

Pentru a te putea bucura de ea insa solutiile oferite de implante, trebuie sa te asiguri ca alegi sa iti pui implanturi imediat ce ai pierdut un dinte, in asa fel incat sa eviti retragerea osului si automat, riscuri si cheltuieli mai mari.