Gingii Inflamate, Umflate sau Dureroase? Cauze și Soluții - Aesthetica Cluj

Gingii Inflamate, Umflate sau Dureroase? Cauze și Soluții

13 April 2019

Gingiile sunt un bun indicator al sănătății cavității orale. Ele sunt formate dintr-un țesut fibros, foarte bine vascularizat, iar rolul lor este de a acoperi osul maxilar. Culoarea gingiei și sensibilitatea ei ne pot indica existența unor diferite tipuri de afecțiuni.

Dacă în mod normal gingia trebuie să fie fermă și să fie roz, atunci când devine roșiatică discutăm de o gingie inflamată, sensibilă și care poate provoca dureri. Un alt indicator al prezenței unor probleme medicale este sângerarea gingivală în timpul periajului dentar.

 De ce se inflamează gingiile

Una dintre cele mai des întâlnite cauze ale inflamării gingiilor este gingivita. Aceasta duce la inflamarea și iritarea țesutului. În cazul în care pacientul nu se prezintă la timp la medicul stomatolog și gingivita nu este tratată corespunzător, aceasta se transformă în parodontoză, o afecțiune mult mai gravă care poate avea drept consecință chiar și pierderea dinților.

Lipsa unei igiene orale corespunzătoare duce la apariția gingivitei. În plus, dacă avem în organism o lipsă acută de vitamina C, poate apărea inflamarea gingiilor.

Pentru a nu duce la o accentuare a inflamării gingiilor, specialiștii recomandă evitarea consumului de tutun și a alcoolului.

 

Cum se tratează gingiile inflamate

Dacă simțiți o sensibilitatea a gingiilor și dacă acestea sunt inflamate pentru o perioadă mai lungă de timp, este foarte important să vă prezentați la medic. Acesta va fi cel care va decide care este cel mai potrivit tip de tratament pentru situația dumneavoastră. Daca te afli in zona Cluj, poti veni la Aesthetica – Stomatologie Cluj.

În general, însă, primul pas într-o astfel de situație este realizarea unei radiografii dentare. Aceasta va putea oferi stomatologului informații suplimentare care îl va ajuta în stabilirea diagnosticului, dar și a tratamentului.

Medicul va trebui, de asemenea, să reducă placa bacteriană, iar igienizarea profesională este o soluție folosită în astfel de situații.

Nu trebuie uitat faptul că la baza acestor afecțiuni se află o igienă orală necorespunzătoare, iar crearea unei rutine care să presupună spălatul dinților după fiecare masă sau minimum de două ori pe zi, dar și folosirea apei și aței dentare va da întotdeauna rezultate.

Te confrunți cu o situație de acest gen?  Te așteptăm la Stomatologie Cluj Aesthetica.

Te poți programa rapid printr-un click aici.