Meet our Team - Dr. Adina Sîrbu - Medici Stomatologi Cluj Aesthetica

Meet our team: Dr. Adina Sirbu

14 July 2017

Începând de azi dorim să vă prezentăm echipa noastră de medici stomatologi Cluj. Și o sa începem cu Dr. Adina Sîrbu, proprietar al clinicii și specialista noastră în ortodonție. Dr. Adina Sirbu a absolvit Facultatea de Medicina Dentara din cadrul UMF ”Iuliu Hatieganu” din Cluj Napoca, si apoi s-a specializat in Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala in cadrul programului de rezidentiat al  aceleiasi Universitati. Pentru a se perfectiona si mai mult, Dr. Adina Sirbu a urmat un program de doi ani de specializare la Viena ”FACE – 2 years advanced orthodontics program”, cotat ca unul dintre cele mai complexe si complete programe de specializare ortodontica din lume. Din dorinta de a oferi si altor colegi ortodonti sansa de a urma acest program, a facut ca incepand din anul 2011 Dr. Adina Sirbu sa organizeze acest program educational si in Romania. In mai putin de 6 ani, peste 100 de medici din Romania au urmat cursurile FACE. Dr Adina Sirbu este si cadru didactic al UMF Cluj Napoca, activand in cadrul Catedrei de Reabilitare Orala.

Dr. Adina Sirbu a fondat Clinica Stomatologica Aesthetica din Cluj Napoca in anul 2016 din dorinta de a oferi pacientilor tratamente complexe de calitate, cu ajutorul unei echipe multidisciplinare de medici stomatologi din Cluj. In cadrul clinicii lucreaza medici specialisti pe diverse domenii dentare: protetica, terapie, endodontie., chirurgie orala, parodontologie sau implantologie. Atat locatia cat si dotarile clinicii sunt la cele mai inalte standarde de calitate si noutati tehnologice.

Tratamentele efectuate de Dr. Adina Sirbu se ghideaza dupa principiile FACE (Functional And Cosmetic Excelence) dezvoltate de Dr. Ronald Roth in anii 80′, principii care spre deosebire de alte filozofii de tratament,  privesc problematica malocluziilor dentare intr-un context mult mai larg, care implica investigarea intregului aparat dento-facial: articulatia temporo-mandibulara, sanatatea parodontala, estetica dentara, estetica faciala, caile respiratorii, ocluzia dentara. Tratamentele ortodontice realizate de Dr.  Adina Sirbu nu se limiteaza doar la alinierea dintilor pe  arcade, ci asigura si o ocluzie dentara corecta intr-o stare de echilibru neuro-muscular al sistemului dento-facial, cu o estetica dentara si faciala imbunatatita si armonioasa,  si un sistem dentar sanatos parodontal. Un astfel de tratament necesita un proces de diagnosticare complex: studiul ocluzal in articulator dentar , fara de care nu se poate nicidecum pune un diagnostic corect al anomaliei dentare, analiza cefalometrica si estetica faciala computerizata, investigatii parodontale (daca este cazul). Urmeaza etapa de planificarea digitala a tratamentului folosind aplicatii specializate. Planul de tratament este discutat cu pacientii sau parintii pacientilor, explicand toate aspectele sale, fiind prezentate acestora si scopurile principale ale tratamentului si modalitatile de atinge aceste scopuri.  Pe parcursul tratamentului evolutia cazului este urmarita cu atentie pentru atingerea tuturor obiectivelor propuse . In urma unei astfel de abordari a tratamentului ortodontic succesul este garantat, neavand nici o surpriza neplacuta datorita neglijarii unor facori de risc initiali.