Implantul Dentar - Clinica Aesthetica Cluj

Implantul dentar, o soluție modernă și eficientă în reabilitarea orală

12 July 2016

În cazul restaurărilor dentare, de multe ori ne confruntăm cu problema edentațiilor (lipsa dinților)  parțiale sau totale. De multe ori, o soluție eficientă este înlocuirea dintelui lipsă cu un implant din Titan special proiectat pentru a înlocui dintele lipsă. Ulterior, acest implant se va folosi pentru restaurarea protetică finală. În acest sens, inserarea implantelor este un proces destul de complex, poziția acestuia trebuind să fie astfel încât să asigure o protezare facilă, în deplină concordanță cu restul dentiției.

În ultima perioada de timp, odata cu dezvoltarea tehnologiilor digitale în stomatologie, și aici ne referim la scannarea 3D a dentiției sau modelelor dentare, printarea 3D, frezarea computerizată 3D pe mașini CAD-CAM, a apărut un concept nou în implantologie, respectiv chirurgia ghidată. Această tehnologie presupune planificarea virtuală a inserării implantelor, într-un software specializat, folosind informația despre osul maxilarelor pacientului obținută de la un computer tomograf dar și informația despre starea țesututilor moi ale pacientului, informație obținută de la scanarea 3D intraorala sau a modelelor dentare. Odată planificată inserția și poziția în os a implantelor, aplicația software proiecteză un așa numit ghid chirurgical, un dispozitiv care se listează pe imprimanta 3D și care, asa cum îi spune numele, ghidează medicul pentru a ajunge exact în poziția planificată a implantului la inserare. Practic folosind ghidul chirurgical, pe lângă precizia inserării implantului, un avantaj deosebit este trauma minima pentru pacient și eliminarea posibilităților de inserare eronată.

Clinica noastră folosește exclusiv sistemul AVINENT de implante dentare datorită calității deosbite a implantelor precum și datorită faptului că AVINENT ne pune la dispoziție întregul său proces tehnologic digital pentru a asigura precizia și calitatea în restaurările protetice pe implante.

Poți afla mai multe sau chiar să te programezi la serviciile noastre de implantologie Cluj, pentru a te bucura de cele mai noi tehnologii de implante.