Soluții digitale pentru tratamentele dentare

August 25, 2016 - by admin - in Implante, Life style, Medical, Ortodontie, Sanatate

No Comments

După o pauză datorată vacanței de vară revenim pe blog-ul nostru cu o temă deosebit de actuală și anume: utilizarea soluțiilor digitale în stomatologie. Nu este nici un secret că și în profesia noastră avem la dispoziție o tehnologie digitală foarte avansata pentru a ne eficientiza activitatea și în acelasi timp a oferi o calitate net sporită a tratamentelor pentru pacienți. În tratamentele ortodontice, Dr. Adina Sîrbu folosește aplicații software specializate de cel puțin 10 ani. Aceste aplicații sunt folosite atât pentru studiul cefalometric, adică măsurarea dimensiunilor cranio-faciale pe baza imagisticii 2D sau 3D, dar și în dignosticarea, planificarea tratamentului și chiar simularea 2D și 3D a acestui tratament. În acest mod, tratamentul devine predictibil, pe parcursul lui efectuandu-se și etape de verificare între tratamentul planificat și rezultatele intermediare.

În partea de implatologie dentară, în clinica noastră toate cazurile sunt dignosticate și planificate digital folosind tehnologii și aplicatii software 3D de ultimă generație. După planificare virtuală a cazului, urmează etapa de fabricației a ghidului chirurgical, prin imprimare 3D de înaltă rezoluție. Pentru medic acest lucru ușurează extrem de mult procedura chirurgicală iar pentru pacient avantajele sunt și mai evidente: tratamentul devine minim invaziv, o perioadă de vindecare mult mai scurtă, precizia și durabilitatea crescută a restaurației protetice definitive.

La restaurarile protetice, diagnosticul și planul de tratament se realizează folosind aplicații specializate de evaluare estetică dar și funcțională. Astfel se stabilesc clar dezideratele tratamentului și se pot comunica direct pacientului. Dupa etapa de preparare a dinților, se face o amprentare iar restaurarea efectivă se realizează în laboratorul dentar folosind tehnologii digitale de frezare CAD-CAM.

Tehnologiile dentare digitale 2D și 3D au un rol foarte important și în comunicarea medic-pacient dar și comunicarea între medici în cazul tratamentelor multisdisciplinare. Însa acest aspect deosebit de important va fi abordat pe larg într-o postare viitoare!

Share this article

admin

Leave a Reply

×

Make an appointment and we’ll contact you.

CONSULTATIE GRATUITA!

Ne bucuram ca ti-ai facut curaj! Hai la o consultatie gratuita pentru a avea grija de dintii tai!

X
Consultatie Gratuita